ZAŠTO STUDIRATI U KANADI?

Kanada se ponosi time što je svjetski lider u istraživanju, a da i dalje ostaje pristupačna i raznolika. Za razliku od drugih sistema visokog obrazovanja, kanadski studijski programi su fleksibilni. Bez obzira koju diplomu pohađate, studenti imaju određeni izbor kada je u pitanju odabir nastave.

Kanadski studenti imaju veću kontrolu nad svojim radnim opterećenjem i predmetima koje će učiti, ovisno o disciplini. Štaviše, obrazovanje u Kanadi je u većini mjesta dostupno i na engleskom i na francuskom, pod uslovom da u tom području ima dovoljno učenika koji govore sekundarni jezik.

Većina najboljih koledža u zemlji nalazi se u gradovima poput Toronta, Britanske Kolumbije, Montreala.

Kanada je najpoželjnija destinacija za stručne studije, ali ne zaostaju ni studijski programi, iako se čini da prvi pružaju više mogućnosti za zapošljavanje. Kanada je dobar izbor za imigraciju jer zemlja pruža ogroman prostor za rad zahvaljujući niskoj gustini naseljenosti.

Najpopularniji kursevi visokog obrazovanja u Kanadi bili bi postdiplomske diplome u oblastima kao što su poslovni menadžment, mediji, inžinjering, informatika i ugostiteljstvo.

S obzirom na to da je ovo druga zemlja po veličini na svijetu po kopnu, u Kanadi ima mnogo toga za istražiti.

Omeđena Sjedinjenim Državama na jugu, Tihim okeanom na zapadu, Atlantskim okeanom na istoku i Arktičkim okeanom na sjeveru, Kanada ima jedinstveno mjesto koje nudi zapanjujući pogled, ekstremne vremenske prilike i neograničene mogućnosti za otkrivanje. . Ovo je samo nekoliko razloga zbog kojih studenti vole studirati u inostranstvu u Kanadi !

Kanada se ponosi time što je svjetski lider u istraživanju, a da i dalje ostaje pristupačna i raznolika.

Za razliku od drugih sistema visokog obrazovanja, kanadski studijski programi su fleksibilni. Bez obzira koju diplomu pohađate, studenti imaju određeni izbor kada je u pitanju odabir nastave.

Kanadski studenti imaju veću kontrolu nad svojim radnim opterećenjem i predmetima koje će učiti, ovisno o disciplini.

Štaviše, obrazovanje u Kanadi je u većini mjesta dostupno i na engleskom i na francuskom, pod uslovom da u tom području ima dovoljno učenika koji govore sekundarni jezik.

Osim toga, učenici mogu pohađati ili stručne škole ili univerzitet. Na univerzitetu će prvo zaraditi diplomu osnovnih studija i može nastaviti studije da bi stekao zvanje magistra ili doktorata. Studenti strukovnih studija steći će certifikate i diplome koji će im pomoći da poboljšaju svoje vještine u raznim zanatima.

Kanada je najpoželjnija destinacija za stručne studije, a ne za studijske programe, budući da se čini da prvi pruža više mogućnost zapošljavanja. Kanada je dobar izbor za imigraciju jer zemlja pruža ogroman prostor za rad zahvaljujući niskoj gustini naseljenosti.

Kanada je jedna od najsigurnijih zemalja, sa jednim od najviših životnih standarda u svijetu. Kanada je slobodna zemlja u kojoj se ljudi, uglavnom, ocjenjuju po svojim postupcima i karakteru, a ne po izgledu ili zemlji porijekla.

Vrijeme u Kanadi varira ovisno o tome gdje se nalazite. Kanada se proteže od Pacifika do Atlantskog okeana, pokrivajući pet vremenskih zona.

Poznato je da su Kanađani otvoreni i ponosni na svoju multikulturalnu i raznoliku populaciju. Kao i svaka druga zemlja, Kanađani imaju određena očekivanja od ponašanja. Evo nekoliko savjeta:

  • Budite na vrijeme i za profesionalne i za društvene prilike
  • Budite pošteni u razgovoru i ponašanju
  • Kanađani vjeruju u jednakost spolova, tako da pokazuju poštovanje prema suprotnom polu
  • Ne zbijajte šale i ne dajte komentare koji vrijeđaju rasu, vjeru, spol, invaliditet, seksualnu orijentaciju ili izgled ljudi
  • Izbegavajte lična pitanja o stvarima kao što su starost, plaća, bračni status, odnosi i troškovi ličnih stvari dok se ne upoznate sa ljudima

Prvo, morate odlučiti želite li živjeti u smještaju kojim upravljaju univerziteti ili s privatnim iznajmljivačem. Odabir smještaja s univerzitetskim upravljanjem također vam može pružiti mogućnost prehrane ili samostalne prehrane. Ugostiteljski smještaj nudi blagodati kuhanja vaših obroka i određenu sigurnost sa troškovima obroka.

Ako imate ideju o tome što više volite, ured za smještaj na vašem univerzitetu moći će vam reći koji smještaj imaju na raspolaganju – tako da je to mjesto s kojeg biste trebali početi. Ako razmišljate o iznajmljivanju od privatnog iznajmljivača ili ako vam izabrano sveučilište ne može ponuditi ništa u vlastitom stambenom objektu, ured za smještaj trebao bi vam biti u mogućnosti dostaviti popis privatnog vlasništva i iznajmljivača na tom području.

Kamo god odlučite da živite, trebali biste biti sigurni da znate vaša ugovorna prava i odgovornosti. U većini slučajeva, od vas će se tražiti da sklopite ugovor o zakupu, koji bi trebali temeljito pročitati prije nego što ga potpišete.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: