IZMJENE VEZANE ZA STUDENTSKU VIZU – AUSTRALIJA


Australska vlada je od 20. jula 2020 uvela nekoliko promjena koji se tiču studiranja i studentske vize, kako bi izašla u susret studentima koji planiraju studije u Australiji i olakšala im neizvjesnost uslijed pandemije.
Najbitnije promjene: 
– Imigraciona služba Australije će nastaviti sa procesiranjem aplikacija za studentsku vizu koje su podnijete van Australije. Studenti kojima studentska viza bude odobrena, biće spremni da u trenutku kada se granice Australije otvore za međunarodne studente, otputuju u Australiju.
– Još jedna velika promjena se tiče i ispunjavanja uslova za Post Study Work vizu koja omogućava studentima da ostanu određeni period nakon završenih studija visokog obrazovanja (Bachelor, Master i PhD) i rade puno radno vrijeme u Australiji. Jedan od glavnih uslova ove vize je da student u Australiji na kampusu studira određeni vremenski period. Kako bi se izašlo u susret studentima koji nisu u mogućnosti da otputuju u Australiju, vlada je donijela odluku da se studentima koji imaju studentsku vizu i započeli su studije online van Australije, računa ovaj period studija u ukupni zbir, kako bi ispunili uslov za apliciranje za ovu vizu. 
 Prednosti uvedenih promjena: Studenti Bachelor, Master i PhD studija mogu da započnu svoje studije online van Australije i da ostvare sva prava koja im donose ove studije u vidu mogućnosti ostanka u Australiji preko Temporary Graduate vize (Post Study Work streama).Započinjanje studija online omogućava studentima da započnu studije, onda kada su to prvobitno planirali, bez dodatnog odlaganja početka studija.Studenti koji iz svojih zemalja započnu studije online, mogu značajno da uštede na troškovima života u Australiji, što je značajna finansijska olakšica, naročito za studente koji nemaju podršku rodbine i prijatelja i koji bi morali sami da organizuju smještaj. 
Ukoliko ste zainteresovani za studiranje u Australiji, Kanadi, Americi, Novom Zelandu, Velikoj Britaniji ili nekoj od zemalja u Evropi, potrebno je da pošaljete email na adresu bosnia@bridgeblueglobal.com kako bismo zakazali besplatno savetovanje za Vas te dalje odradili proces upisa i aplikacije za vizu koji su također BESPLATNI.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: