Želite raditi u Australiji?

Kako pronaći posao?

Provjerite da li se vaše zanimanje nalazi na listi deficitarnih zanimanja u Australiji i informišite se o tome da li će iskustvo, vještine i obrazovanje koje imate biti priznati. Bilo bi dobro i da prvo istražite sve vezano za industriju u kojoj želite da radite, to jest onu u kojoj imate potrebno obrazovanje i iskustvo. Provjerite ko su tržišni lideri, ko je konkurencija, ko su ključna lica u profesiji i industriji.

Pripremite CV i motivaciono pismo – CV treba da bude sažet, sadrži vaše iskustvo i dostignuća i bude prilagođen poziciji za koju aplicirate. Motivaciono pismo može biti prsudni faktor ukoliko ga dobro napišete. Ono vam daje prostor da privučete pažnju i izrazite sve ono što niste u CV-ju, da objasnite poslodavcu zašto ste baš vi prava osoba za taj posao, šta vas je motivisalo da se prijavite, zašto baš ta pozicija i slično. Ipak, vodite računa da pismo ne zvuči previše neformalno.

Pretraga posla – Postoji više sajtova na kojima možete tražiti posao u Australiji, a neki od njih su:

Možete tražiti pod oznakama 482, 186 ili 187 i tako naći oglase od strane poslodavaca koji žele da sponzorišu navedene vize.

Ukoliko ste studirali u Australiji, postoji specijalizovana stranica sa pozicijama za one koji posjeduju diplomu visokog obrazovanja, a nedavno su završili studije graduatecareers.com.au.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: