SOUTHERN CROSS UNIVERSITY

download

Univerzitet Southern Cross (SCU) je australijski javni univerzitet, sa kampusima u Lismoreu i Coffs Harbouru na sjeveru Novog južnog Velsa i na južnom kraju Gold Coast u Queenslandu, te regionalnim kampusima u Sydneyu i Melbourneu.

Na univerzitetu su upisani studente iz više od 60 zemalja širom svijeta. SCU nudi osnovne i postdiplomske kurseve u inspirativnom i stimulativnom okruženju za učenje. Univerzitet ima snažan fokus na kvalitetu svojih predavača, od kojih su mnogi priznati kao lideri u svojim oblastima. Njihovi stepeni se nude u širokom rasponu disciplina, a osmišljene su u suradnji s industrijom. Mnogi od njih uključuju rad plasmane i stažiranje i druge oblike praktičnog učenja za proizvodnju diplomiranih studenata. Istraživanje se provodi u područjima koja su relevantna regionalno i globalno, u disciplinama kao što su različite geoznanosti, genetika biljaka, istraživanje kitova, zdravlje, blagostanje i turizam.

Univerzitetom upravlja Savjet za koji izvještava izvršni direktor, prorektor. Savet je odgovoran za upravljanje poslovima Univerziteta. Akademski odbor je glavni organ za pružanje savjeta Savjetu o akademskim pitanjima. Savjet ima 17 članova, uključujući prorektora, predsjednika akademskog odbora, šest članova koje imenuje ministar, četiri člana imenuju vijeće, tri izabrana člana osoblja i jednog izabranog člana.

Neki od programa koje nudi SCU su:

  • Master of Buisness Law
  • Master of Business Administration
  • Master of Health Leadership
  • Master of Mental health

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: