BONDI BEACH

download (16)

Plaža Bondi je popularna plaža i ime okolnog predgrađa u Sydneyu, Novi Južni Vels, Australija. Bondi Beach se nalazi 7 km istočno od centralnog poslovnog okruga Sydney, u oblasti lokalne uprave Waverley Council, u istočnom predgrađu.

Bondi, North Bondi i Bondi Junction su susjedna predgrađa. Plaža Bondi je jedno od najposjećenijih turističkih mjesta u Australiji. Ima stalno dobre (iako prepune) talase, i odlična je za plivanje (srednja temperatura vode je značajna 21 ° C).

Dva surf kluba – Bondi i North Bondi – patroliraju plažom između setova crveno-žutih zastava, postavljenih da izbjegnu najgore rupe. Hiljade nesretnika mora biti spašeno sa surfanja svake godine (dovoljno da se o tome prikaže TV emisija), tako da ne postanite statistika – plivajte između zastava. Surferi se udubljuju u pješčane pruge na oba kraja plaže; to je dobro mjesto i za učenike. Sobe za presvlačenje i ormarići (mali / veliki $ 4/6) nalaze se u paviljonu Bondi.

Na sjevernom kraju plaže nalazi se travnato mjesto s roštiljem na kovanice, ali ne donosite piće na izlet – zabranjeno je na plaži.

Ako se more naljuti, probajte slanu morsku kupku pogodnu za djecu na oba kraja plaže.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: