UNIVERZITET U CANBERRA

download (9)

Univerzitet u Canberri (UC) je javni univerzitetet koji je osnovan 1990. godine. UC nudi preddiplomske i postdiplomske kurseve koji pokrivaju šest glavnih područja učenja: primijenjene znanosti, zdravstvo, umjetnost i dizajn, poslovanje, vlada i pravo, obrazovanje i informacijske znanosti i inženjerstvo. Od 2014. godine, univerzitet takođe nudi diplome na Holmesglen Institutu TAFE, Metropolitan South Institute of TAFE, Institut za TAFE Sjevernog Sidneja i Institut za TAFE u južnom Sidneju.

Kampus se nalazi na 20 minuta hoda od Westfield Belconnena i 10 minuta autom ili 17 minuta autobusom do gradskog centra Canberre. Njihov kampus lifestyle se vrti oko  kafića, restorana, barova, salona i travnjaka, te postoje brojni profesionalni i društveni klubovi i društva i sportski timovi koji redovno učestvuju na  društvenim događajima.

Zašto studirati na UC? Evo par odgovora:

  1. Univerzitet je smješten u Canberri, glavnom gradu Australije i sjedištu australske savezne vlade i parlamenta.
  2. UC se nalazi među 100 najboljih mladih univerziteta u svijetu na prestižnom rangiranju Univerziteta u 2017. godini.
  3. Njihovi stepeni se fokusiraju na razvoj vještina za stvarni svijet, s naglaskom na ‘učenje integrirano na rad’ u nastavnom programu.
  4. Stopa zaposlenosti diplomaca UC-a iznosi 90% (iznad nacionalnog univerzitetskog prosjeka od 89%).
  5. Počevši od studenata koji su diplomirali UC u svim studijskim oblastima u prosjeku iznose 58.000 dolara godišnje (iznad prosjeka na nacionalnom univerzitetu od 56.000 dolara).
  6. UC ima sve – školarine su umjerene, veličine nastave su male, akademski standardi su visoki, a naši stepeni poštovani širom sveta.

Neki od programa koje nudi ovaj univerzitet su:

  1. Bachelor of Built Enviroment , Bachelor of Accounting, Bachelor of Building and Construction Management,  Bachelor of Design, Bachelor of Engineering in Network and Software Enginneering, Bachelor of Event and Tourism Management, Bachelor of Information Technology, Bachelor of Sport and Exercise Science
  2. Master of Business Management, Master of Communication, Master of Education Studies, Master of Engineering, Master of Information Technology and Systems, Master of Professional Accounting.

Posjetite Youtube kanal UC klikom na sljedeći link: https://www.youtube.com/user/uniofcanberra

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: