NOTRE DAME UNIVERSITY

Univerzitet u Notre Dame u Australiji (UNDA) je jedna od rastućih zvijezda na australijskim univerzitetima. U decembru 1989. godine je osnovan kroz Zakon Parlamenta Zapadne Australije. Osnivački univerzitet Univerziteta bio je Univerzitet Notre Dame u Sjedinjenim Američkim Državama (NDUS), jedan od svjetskih velikih katoličkih univerziteta i benchmark za UNDA. Tri univerziteta u Fremantlu, Sidneju i Broomu su izuzetno lijepa i prostrana, gdje je upisano više od 7000 studenata. Oni pružaju idealno okruženje za prvoklasni dodiplomski univerzitetski doživljaj.

the-university-of-notre-dame-australia-logo

Notre Dame je srednje veličine, privatni univerzitet koji prima javna sredstva u nekoliko oblasti. Njen fokus je obrazovanje i osposobljavanje mladih za upis u glavne profesije: medicinu, pravo, nastavu, sestrinstvo, računovodstvo i finansije, fizioterapiju, savjetovanje, zdravstvene nauke. Značajan broj studenata ima mjesta u oblasti zdravstva i obrazovanja koje finansira Australijska vlada. Opredijeljen je da obezbjedi da, koliko je to moguće, učenici dobiju personalizovano, visoko kvalitetno obrazovanje u brižljivom i prijateljskom okruženju za učenje. Oko 10% studenta su međunarodni studenti. Univerzitet ima za cilj da proizvede diplomce koji su spremni za rad u industriji, a koji su u velikoj meri potrebni od australijskih poslodavaca.

Programi koje nudi ovaj Univerzitet su:

  1. master (master of Exercise Science, Buisness, Buisness liderstva, outdoor oobrazovanja, profesionalno računovostvo, upravljanje zaštitnom sredinom, majsot nastave(osnovne), majstor nastave(sekundarno), majstor savjetovanja)
  2. MA programi (master of Art – teološke studije)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: