Najpoznatiji festival umjetnosti, grafike i zabave u Sydneyu :)

Vivid Sydney festival je festival koji traje 23 dana, i održava se svake godine u Sydneyu. Vivid Sydney je jedan od najznačajnijih umjetničkih događaja u Australiji jer predstavlja spoj umjetnosti, dizajna osvjetljenja, izložbi na otvorenom i savremene muzike. Vivid Sydney je festival u toku kojeg se umjetnost, tehnologija i trgovina spoje u jedno.

To je festival svjetla, muzike i ideja. Vivid svjetla pretvore Sydney u čudesnu zemlju skulptura od svjetla, inovativnih instalacija svjetla i ogromnih projekcija na otvorenom – i sve to je sasvim besplatno, za sve. Cijeli Sydney postane jedna velika pozornica dostupna svakome ko je zainteresovan za ovu očaravajuću predstavu. U stvarnju Vivid Sydney festivala uključeni su dizajneri, umjetnici osvjetljenja i proizvođači iz raznih dijelova Australije, koji pretvore Sydney u njihovu kreativnu viziju.

Što se tiče muzike, tokom festivala izvođači moderne muzike nastupaju uživo u ikonski poznatoj Sydnej Operskoj kući. Ovaj festival pruža priliku mladim umjetnicima iz raznih oblasti umjetnosti da se dokažu pred velikom masom i ostave svoj pečat.

Vivid Sydney festival je period od 23 dana kada Sydney postane centralna tačka svijeta, i unese život u sve pore australske ekonomije, umjetnosti i tehnologije.

Prenosimo vam par slicica iz Vivid Sydney ZOO-a 🙂 Uživajte!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: