TULIPANI U MELBOURNE? DA – Tulip Festival Tesselaar :)

Ako putujete svijetom, vjerojatno bi očekivali ​​da ćete naići na polja tulipana u Nizozemskoj, ali biti ćete iznenađeni kako saznate da je jedna od najboljih stvari koje trebate učiniti u Melbourneu upravo prisustvovanje Tulip Festival Tesselaar.

Na festivalu Tesselaar Tulip ćete uživati ​​u jarkim bojama finih tulipana, i još mnogo toga. Festival je udaljen manje od 60 km od Melbourna te je lako dostupna automobilima i vozom. On se odvija na radnoj porodičnoj farmi. Sadašnji vlasnici farmi su počelai održavati festival 1954, i taj prelijepi prizor sve do danas privlači brojne posjetioce gladne ljepote i fascinantne kulture tulipana. No, to nije samo porodični posao- Festival se izvoditi u suradnji sa nekoliko drugih organizacija koje pružaju podršku za neke od kulturnih događanja.

Prisustvujte ovom festivalu i doživjet ćete prikaz preko 500,000 tulipana u više od 100 sorti. Također, neki od najboljih australskih umjetnika prave skulpture koje polažu u polje tulipana. A dok hodate među ovih prekrasnih cvjetnim redovima možete utoliti i svoju glad i žeđ – bukvalno, jer možete kupiti nešto ukusno za jesti i piti dok gledate live zabave. Tržnice također imaju štandove na kojima možete kupiti sebi tulipane kako bi ih zasadili u kućnom vrtu. Za razliku od nekih festivala koji ne dopuštaju da unosite hranu i pića, na Festivalu Tesselaar Tulip, savršeno su dobrodošli i oni koji žele da odaberu mjesto na području s pogledom na rasplesanu masu tulipana, rašire deku i uživaju ​​u prelijepom pogledu i piknik ručku.

Tijekom trajanja festivala, održavaju se događaji koji se fokusiraju na određene aspekte historije tulipana, tako da možete učiti dok uživate. Jedan vikend će biti posvećen Turskoj, koja je zemlja koja je održaža prvi svjetski festival tulipana prije 400 godina, i naravno još jedan vikend bit će posvećen Nizozemskoj, zemlji koja se uvijek veže čvrsto za historiju tulipana. Treći vikend se fokusira na Irsku. Svaka zemlja tematskog vikenda će imati tradicionalni ples, hranu i piće iz te zemlje. Ako niste zainteresovani ni za jedan tematski vikend, sigurno ćete da uživate u vikend usmjerenom na hranu, vina i jazz, tri stvari koje svi vole, pogotovo kada imaju priliku da uživaju u njima sa tako prekrasnim pogledom i okruženi prelijepim krajolikom. Porodice sa djecom također su dobrodošle, jer su organizatori Festivali mislili i na najmlađe te su organizovali  brojne aktivnosti za njih uključujući dječije zabavljače, pantomimičare te zoološki vrt u kojem se djeca mogu družiti sa najslađim životinjama.

Tesselaar Tulip Festival je mjesto gdje možete provesti opuštajući, zabavan, i lijep dan ili vikend. Vi ćete svjedočiti ljepoti, svjetskoj kulturi, i novoj eri u historiji tulipana, s obzirom na to je toliko njih procvjetalo i u Australiji. Ako ne možete to učiniti ove godine, svakako planiraju putovanje na Tulip festival  Tesselaar iduće godine!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: