NOĆNI ŽIVOT U AUSTRALIJI – gdje poslije plaže?

Vjerujemo da kada neko počne da vam priča o Australiji, da uvijek priča počinje sa prelijepim plažama, neobičnim životinjskim i biljnim svijetom, odličnom klimom, prelijepim okeanom, uređenim socijalnim životom, itd.

Međutim, Australija je puno više od toga. Iako ne želimo da zvučimo suviše subjektivno, odgovorno tvrdimo da je Australija pravi “mali” raj na zemlji – mali je dikutabilan pridjev kada je Australija u pitanju budući da se proteže na 7692 miliona metara kvadratnih.

Ako ste inače “party animal”, u Australiji ćete moći da uživate u najboljem provodu. Naprosto Australija nudi svima sve, tako da će udovoljiti i onim najizbirljivijim.

Ukoliko volite klubsku muziku, plesanje, dobro piće a nađete se u Sydneyu, možete sve to pronaći u Darling Harbouru. Tamo su dance klubovi situirani odmah uz okean. Jedna činjenica koja će vas “zaprepastiti” jeste i to da u Australiji i muškarci plešu. Da – dobro ste čuli, i muški dio društva pleše. Znam da sada vam treba par sekundi da dođete sebi 😀

U Australiji su klubovi otvorenog tipa i koncepta, i budući da je uvijek lijepo vrijeme, stolovi i stolice su smješteni vanii, dok je unutrašnjost kluba uglavnom ostavljena otvorenog tipa kao  plesni podij sa velikim šankom.

Australija je bogata po bogatom društvenom i kulturnom životu, stoga i ne čudi što klubovi su skoro svaku noć puni, a naravno posebice vikendom. Često imate popularne DJeve koji nastupaju po klubovima, i možete da plešete do jutranjih sati. Australci su također poznati po svojoj ljubavi prema dobrom pivu i vinu, tako da ako ste ljubitelj alkoholnih pića sigurno ćete uživati. Također, ukoliko i niste taj tip – opet ćete pronaći veliki izbor takozvanih mocktailes – odnosno “ko fol” koktela. Mocktailes su kokteli napravljeni na voćnoj bazi, imate veliki izbor različitih okusa i jako su ukusni i osvježavajući, te jako lijepo izgledaju.

Što se tiče muzike možete uživati u najpopularnijoj muzici u svijetu, dancu, popu, tehnu. Australija je često i posjećena turnejama nekih od najvećih zvijezda današnjice kao što su Beyonce, Ed Sheeran itd.

Ukoliko ste ipak ležerniji tip, koji ne uživa u gužvi, već u prelijepom pogledau i čašici vina ili šampanjca – ne postoji bolje mjesto za to od Australije. Australija je poznata po svom kvalitetnom vinu i vinogradima, a budući da se osjeti veliki uticaj i drugih kultura često možete naći i francuske restorane ili poznate champagne barove poput onog u SOFITELU:

Ako vas pak ne zanima ni muzika ni vino, navečer u Australiji možete da uživate u šetnji i street preformersima odnosno uličnim zabavljačima, koje možete sresti na svakom koraku. Jako su interesantni i na kraju krajeva ta vrsta zabave je uvijek besplatna 😀

I naravno, pogled na prelijepi pejzaž, osjećaj sreće i opuštenosti u zraku – svakako jeste dobar provod.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: