Promjene na Skill Occupation Listi!

Svako ko je ikada razmišljao o trajnom boravku ili barem dužem boravku u Australiju, a da ne pričamo o trajnom iseljenju u Australiju, zna koliko je bitna Skill Occupation lista, odnosno lista deficitarnih zanimanja.

Da budemo precizniji, ukoliko nemate zanimanje na ovoj listi, ne možete ni aplicirati za iseljeničku vizu. Ukoliko razmišljate o studijima, i možete da birate, posebice ako možete internacionalno da studirate u Australiji, predlažemo vam uvijek da pogledate i listu deficitarnih zanimanja, budući da u tom slučaju stvarate sebi idealne uslove za ostanak u zemlji snova 🙂

Od 17 januara, 2018 godine donešene su promjene na ovoj jako bitnoj listi.

Neka zanimanja, poput Building Associate i Hair and Beauty Salon Manager su uklonjena sa liste. Neka zanimanja su ostala na listi samo su se uslovi promjenili, a neka zanimanja su prebačena na regionalnu listu deficitarnih zanimanja (to znači da su ta zanimanja deficitarna u pojedinim regijama Australije, ili pak da ukoliko aplicitare za ta zanimanja u pojedinim regijama, možete da dobijete prilikom aplikacije dodatne bodove).

Na priloženom linku možete da detaljno vidite sve promjene te i samu listu. Također u tabeli pored zanimanja su navedeni i uslovi koje ukoliko aplicirate za radničku vizu, poslodavci moraju da ispune:

http://www.homeaffairs.gov.au/trav/work/work/2018-changes-of-eligible-skilled-occupations

Australija je nadaleko poznata kao jedna od najbolje socijalno uređenih zemalja koje prvenstveno brinu o čovjeku/radniku, a i po svome deficitu sposobnih radnika, te stoga je već desetljećima jedna od najatraktivnijih destinacija za sve vrijedne i sposobne ljude koji su željni dokazivaja, uspjeha i boljih uslova života.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: