Kako studirati medicinu u Australiji,a izbjeći velike troškove školarine kao i brojne verifikacije prije samog upisa?

download

Često studenti medicine koji traže dalje programe odnosno više programe kako bi nastavili svoje usavršavanje, ili oni koji tek imaju ambicije da to postanu, nailaze na mnogo poteškoća. Naravno jedno od njih je sigurno i cifra koja je potrebna za studije medicine u Australiji, a koja se krece za cijeli program i do 130 hiljada AUD. A pored toga, osim što vam se svakako traži visok IELTS test, tražit će vam se i rayni prijemni testovi i razne druge verifikacije. A kako zaobici sve to?

Poznati Chisholm Institue je pokrenuo partnersko sa jednim od najelitnijim univerzitetom u Australiji, La Trobe University. Pa, ako krenete na Diploma of Nursing na Chisholm Institutu, kada ste vec pri kraju vašeg Diploma of Nursing studija, lako se možete prebaciti dalje na La Trobe University i to na Bachelor of Healthcare ili Bachelor of Nursing. Na ovaj način ste izbjegli silne troškove oko verifikacija, ne plaćate ponovo troškove upisa te vam priznaju predmete koje ste položili na vec odradenoj Diploma of Nursing. Buduci da vi vec imate kvalifikaciju i zanimanje po Australskom standardu sve prakse koje odradujete vam se plaćaju, pa tako možete da zaradite dosta novca dok ste i u samom procesu studiranja. A kada smo kod zarade, ovo je jedn od najprofitabilnijih profesija u Australiji, izuzetno su dobro plaćene i u velikom su deficitu.

Ako želite da saznate više informacije o ovom načinu studiranja, mnogo informacija možete naći na ovom linku:

https://www.chisholm.edu.au/courses/bachelor-degree/bachelor-of-healthcare-nursing-foundation–la-trobe-university-partnership 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: