STUDIRANJE U AUSTRALIJI

images

Ako namjeravate da studirate u Australiji, imate veliki broj mogućnosti za studiranje, zato odvojite vrijeme da razmislite o svojoj karijeri i životnim ciljevima. Vaš program studiranja oblikovaće vašu karijeru i životne planove. Takođe, razmislite o tome da li želite da studirate u gradu ili u ruralnoj sredini. Da li želite da studirate na malom ili velikom koledžu, ili na univerzitetu? Koji stepen kvalifikacije zelite (certifikat, diploma, visoko obrazovanje itd)? Najvjerovatnije ćete videti da se kurs koji želite da studirate nudi na nekoliko mjesta u Australiji i Novom Zelandu. Da li vam je važno da živite negde gdje je vrijme toplo ili hladno?
Takođe, morate uzeti u obzir zahtjeve za upis na obrazovnu instituciju, pošto svaki koledž ili univerzitet, kao i svaki kurs, postavlja drugačije uslove. Ukoliko nedovoljno dobro poznajete engleski jezik, trebalo bi da razmislite i o kursu engleskog jezika.

Troškovi studiranja u Australiji i povoljniji su u poređenju sa ostalim zemljama koje primaju međunarodne studente. Vidjet ćete da je ukupan iznos školarine i životnih troškova u Australiji niži nego u SAD ili Velikoj Britaniji. Svaka institucija iziskuje različite troškove za različite kurseve. Uočićete da su školarine u Australiji za međunarodne studente mnogo povoljnije u odnosu na ostale zemlje, posebno kada se uračuna trenutna kursna lista.

Ovo služi samo kao vodič:

Kursevi engleskog jezika AUD $150 – AUD $350 nedeljno

Stručno obrazovanje i kursevi AUD $5000 – AUD $12000 godišnje

Osnovne studije (Bachelor Degree) AUD $10000 – AUD $18000 godišnje

Graduate Diploma, Master, Doktorske studije (postdiplomske studije) AUD $12000 – AUD $18000 godišnje

Možete pohađati intenzivni kurs engleskog jezika (poznatiji kao ELICOS) na više od 100 institucija u Australiji po relativno niskoj ceni. Institucije mogu biti privatne, poluprivatne ili državne. Sve institucije su registrovane prema propisima i nude visok kvalitet predavanja engleskog jezika, a mnoge koriste napredne jezičke laboratorije, video uređaje, kompjutere i biblioteke.
Za upisivanje kursa engleskog jezika ne postoje posebni uslovi. Kursevi su u ponudi na svim nivoima (od početnog do naprednog) i početno vrijeme kursa veoma je fleksibilno. Ova fleksibilnost vam olakšava da kurs engleskog jezika uklopite sa odmorom ili nekim drugim kursom.

Možete studirati :

  • opšti engleski (akcenat se stavlja na vještinu komunikacije)
  • Engleski za akademske svrhe (priprema za studiranje na univerzitetu, TAFE-u ili privatnom koledžu)
  • Priprema za međunarodno priznate testove engleskog jezika (priprema za Cambridge, TOEFL ili IELTS ispite)
  • Studiranje turizma (učite engleski dok učite o Australiji / Novom Zelandu ili dok uživate u aktivnostima poput ronjenja, golfa, jahanja konja, jedrenja itd.)
  • I još mnogo toga

Mnogi studenti polagaće test engleskog jezika kako bi utvrdili svoj nivo znanja engleskog jezika i kako bi odlučili koliko vremena im je neophodno za pripremanje IELTS ili TOEFL testa. Svi testovi ocjenjuju čitanje, pisanje, govor i slušanje. TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je veoma popularan test u Aziji, međutim, većina australijskih institucija preferira IELTS (International English Language Testing System) test.

  • Srednja škola 500-550 TOEFL ili 5-6 IELTS
  • Certifikat 500-550 TOEFL ili 5-6 IELTS
  • Diploma više skole 500-550 TOEFL ili 5-6 IELTS
  • Osnovne studije 550-600 TOEFL ili 6.0-7.0 IELTS

Postoje mnogi univerziteti u Australiji koji imaju između 3000 i više od 30.000 studenata. Svi australijski univerziteti pažljivo se nadgledaju kako bi se održali visoki standardi u nastavi i istraživanjima. Većina ovih univerziteta nalazi se u gradovima, dok se izvjestan broj nalazi u ruralnim sredinama.

Univerziteti nude kurseve iz mnogih oblasti na sljedećim nivoima:

• Osnovne studije

• Graduate certificate

• Graduate diploma

• Master studije

• Doktorske studije (PhD)

Svaki univerzitet ima zasebne uslove za prijem na svaki program. Takođe vam je neophodan minimalni nivo znanja engleskog jezika prije nego što započnete određeni kurs. Većina kurseva počinje u februaru, ali neke možete započeti i u julu ili oktobru.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: