5 NAČINA ZA ISKORISTITI SEDMICU U SYDNEYU!

 

Ove sedmice u Sydneyu možete uživati u mnogo čemu, počev od toga da se kulturološki izdignete, dobro nasmijete na Mardi Gras Comedy Festivalu, ili da dobro jedete i opustite se na prelijepim plažama- i da, zaista da dobro jedete, jer svi znamo da je to najbolji način za preživjeti utorak, inače najdosadniji dan u sedmici.

Za početak prva stvar koju vam predlažemo za ovu sedmicu jeste da obavezno posjetite Manly Beach. A zažto? Ako zaista želite da uživate u najinteresantnijem dijelu australijske kulture, onda nikako ne smijete da propustite Australian Open of Surfing, koji se obilježava ovu sedmicu. Najbolji surferi i skejteri će biti na Manly plaži. Zar postoji bolji način za iskoristiti sedmicu od uživanja u suncu na prelijepoj plaži i biti okružen zgodnim ljudima.

Kada ste u Sydneyz obavezno iskoristite kraj mjeseca i posjetite El Camino kantinu, posebice kada kraj mjecesa zahvaća utorak. El Camino kantina slavi postojanje svakog mjeseca rock legendi poput Briana Jonesa, Jim Morrisona i Jimmy Hendrixa, uz to sve imaju happy hour i veliki popust. Uživajte u dobroj muzici, odličnoj a jeftinoj hrani i party atmosferi.

U srijedu jednostavno morate da posjetite Mardi Gras Comedy Festival, jer znamo da ste na pola sedmice i da vam smijeh do suza itetako može popraviti cijelu sedmicu. Mardi Gras Comedy festival se vratio u punom sjaju i sa sobom je doveo najbolje komičare iz cijeloga svijeta.

Več u četvrtak posjetite FESTA DI CARNEVALE AT PASTA EMILIA. Karneval predstavlja slavljenje života, a kada slavite život uz talijanske delicije u restoranu koji nudi za taj dan 4 specifična jela, zaista pored te rapsodije ukusa imate šta da slavite.

Za petak istražite svoju kreativnu stranu. Obiđite lokalne garelije, a zatim popijte piće ili dva u Cake Wines Art Baru, te uživajte u dobroj muzici i izvedbama uživo.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: