Stipendije na University of Newcastel!

university-of-newcastle-australia

University of Newcastle (Australija) – nemojte za zamijeniti sa University of Newecastle u Velikoj Britaniji, poznatiji formalno kao Newcastle University, je australijski drzavni univerzitet osnovan 1965 godine. Primarno je imao kampus u obliznjem predgradu Newcastla, Callaghanu, a sada vec univerzitet ima kampuse u Ourimbahu, Port Macquarieu, Singapouru te ostalim poslovnim distriktima u Newecastlu i Sydneyu. Kroz historiju, ovaj  univerzitet je ustvari bio poznat pod nazivom University of Newcastle Medical School, i prvi  je usvojio sistem “problem-based” ucenja za svoje studente na dodiplomskom studiju medicine, a taj isti sistem je zatim usvojilo i Australsko medicinsko vijece. A zatim pocetkom 90-tih, univerzitet je zapoceo i sa upotrebom UMAT-a (Undergraduate Medicine and Health Sciences Admission Testa). Uskoro su diljem Australije, medicinske skole prihvatile ovu vrstu testa kao dio prijemnog testa. 2015 godine casopic “Times Higher Education” je stavio University of Newcastle drugim na ljestvici najboljih univerziteta u Australiji, a u svijetu je rangiran na visoko 30 mjesto univerziteta koji postoje manje od 50 godina.

Na Newcastle Univerzitetu mozete da studirate sve sto pozelite. Univerzitet nudi programe o medicine, preko inzinjeringa, avijacije, biznisa, informacijskih tehnologija, zastite okolisa, nutricionizma, lingvistike, ljudskih resursa, industrijskog dizajna, prava, matematike, muzike, psihologije itd.

Sve sto vas zanima o programima koje univerzitet nudi mozete pogledati i na prilozenom linku:

http://www.newcastle.edu.au/degrees

A ono sto sve studente zanima je kako doci do stipendije, i to je jos jedna od prednosti koju studiranje na University of Newcastlu nudi. Ovaj univerzitet cesto daje stipendije i postoji mnogo oblasti i razlicitih kategorija stipendija. Pa tako ukoliko ste zainteresovani  za doktorski studij ili istrazivacki master studij mozete aplicirati na ove stipendije:

  • University and Commonwealth Government Scholarships
  • UON Project Scholarships
  • Externally Funded Scholarships
  • HOBSONS
  • International Scholarships

A sve o uslovima postojecih stipendija mozete saznati na sljedecem linku:

http://www.newcastle.edu.au/research-and-innovation/graduate-research/phd-and-research-degrees/scholarships

A posebice za internacionalne studente mozete da procitate uslove i sve druge detalje stipendija na sljedecim linkovima:

http://www.newcastle.edu.au/international/study-with-us/costs-and-scholarships/scholarships

http://www.scholarshipbillboard.com/2017/01/apply-now-postgraduate-scholarship-for.html

Rok za prijave za stipendije jos uvijek traje!

Sretno!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: