Predstavljamo vam TORRENS UNIVERSITY-univerzitet čiji osnivač je niko drugi do Bill Clinton

2q6a2078_850pxTorrens University je privatni univerzitet sa sjedištima u Sydneyu, Melbournu, Adalaideu i Brisbaneu. Pripada internacionalnoj mreži univerziteta Laureate i treći je po redu privatni univerzitet u Australiji. Po čemu je ovaj univerzitet tako poseban i drugačiji od svih drugih? Mimo toga što nudi mnogo interesantnih studijskih programa, jako kvalitetno obrazovanje i spada među prestižnije univerzitete u Australiji, ono što je interesantno u vezi njega je i činjenica da ga je osnovao niko drugi do bivši američki predsjednik Bill Clinton.

Univerzitet je najskorije zvanično počeo sa radom u Adalaideu 24. jula, 2014 godine i to je njegov najnoviji kampus. Vlada Južne Australije odobrila je inicijativu za pokretanjem ovog univerziteta u oktobru 2011 godine. Počasnik Laureate i bivši predsjednik Amerike Bill Clinton su podržavi ovaj australijski projekat.

Bill Clinton o svom učešću u ovom projektu je rekao: “Mogućnost studiranja na istom univerzitetu u više različitih država je od velikog značaja za međusobno povezane države, kontinetne, gradove, svijet u kojem trenutno živimo. Jedva čekam da obiđem najskoriji Laureateov kampus u Adalaideu”.

download

Na Torrens Universityju možete da birate programe koji su povezani sa Business Administration, Commerce, Education, Global Project Management, Public Health i Designom.

Poslije diplomiranja možete da nastavite postdiplomske programe vezane za Business programe kroz Chifley Business Školu, a Design programe možete da pohađate u saradnji sa Aucklandovom Medija design školom.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: