Studirajte HEALTH MANAGEMENT

download

Šta je zapravo menadžment?

Menadžment (eng. Management) je u poduzećima i organizacijama funkcija koja koordinira ljudske napore da izvrše određene ciljeve koristeći dostupne resurse efikasno i učinkovito.

Menadžment se sastoji od pet funkcija koje pomažu organizaciji da ostvari cilj, a to su planiranje, organiziranje, kadrovsko popunjavanje, vođenje i kontroliranje. Faktori proizvodnje obuhvaćaju razvoj i korištenje ljudskih resursa, financijskih resursa, tehnoloških resursa i prirodnih resursa. Menadžment je također akademska disciplina, društvena znanost čija je svrha proučavanje društvene organizacije.

Kao takav, menadžment nije zaobišao ni zdravstvo. Ali žasto se baš odlučiti za menadžment u zdravstvu?

Studirati medicinu bilo gdje u svijetu je skuplje nego studirati bilo šta drugo. Naravno, u Australiji, kao i svim razvijenim zemljama svaki studijski program koji je skup recipročan je i omjeru da novac uložen u studiranje zaradite za godinu dana rada u istoj struci. Menadžment u zdravtsvu je jeftiniji od tipične medicine, a mnogo je bolja zarada nego u bilo kojem drugom sektoru menadžmenta.

Bachelor za internacionalno studiranje menadžmenta u zdravstvu u Australiji košta oko 17 hiljada australijskih dolara za godinu dana, ili tačnije na Western Sydeny Univerzitetu $16, 481 australijskih dolara.

Master za internacionalno studiranje menadžmenta u zdravstvu košta oko isto toliko, a možete da birate između Health Services Managementa, Aged Care Managementa i Occupational Health and Safetyja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: