USAVRŠAVANJE ENGLESKOG JEZIKA U AUSTRALIJI

Ako namjeravate da studirate u Australiji, imate veliki broj mogućnosti za studiranje, zato odvojite vrijeme da razmislite o svojoj karijeri i životnim ciljevima. Vaš program studiranja oblikovaće vašu karijeru i životne planove. Takođe, razmislite o tome da li želite da studirate u gradu ili u ruralnoj sredini. Da li želite da studirate na malom ili velikom koledžu, ili na univerzitetu? Koji stepen kvalifikacije želite (certifikat, diplomu, visoko obrazovanje itd.)? Najverovatnije ćete vidjeti da se kurs koji želite da studirate nudi na nekoliko mjesta u Australiji i Novom Zelandu. Da li vam je važno da živite negjde gdje je vrijeme toplo ili hladno?
Takođe, morate uzeti u obzir zahtjeve za upis na obrazovnu instituciju, pošto svaki koledž ili univerzitet, kao i svaki kurs, postavlja drugačije uslove. Ukoliko nedovoljno dobro poznajete engleski jezik, trebalo bi da razmislite i o kursu engleskog jezika.

USAVRŠAVANJE ENGLESKOG JEZIKA

Možete pohađati intenzivni kurs engleskog jezika (poznatiji kao ELICOS) na više od 100 institucija u Australiji po relativno niskoj ceni. Institucije mogu biti privatne, poluprivatne ili državne. Sve institucije su registrovane prema propisima i nude visok kvalitet predavanja engleskog jezika, a mnoge koriste napredne jezičke laboratorije, video uređaje, kompjutere i biblioteke.
Za upisivanje kursa engleskog jezika ne postoje posebni uslovi. Kursevi su u ponudi na svim nivoima (od početnog do naprednog) i početno vrijeme kursa veoma je fleksibilno. Ova fleksibilnost vam olakšava da kurs engleskog jezika uklopite sa odmorom ili nekim drugim kursom.

Možete studirati :

  • Opšti engleski (akcenat se stavlja na vještinu komunikacije)
  • Engleski za akademske svrhe (priprema za studiranje na univerzitetu, TAFE-u ili privatnom koledžu)
  • Priprema za međunarodno priznate testove engleskog jezika (priprema za Cambridge, TOEFL ili IELTS ispite)
  • Studiranje turizma (učite engleski dok učite o Australiji / Novom Zelandu ili dok uživate u aktivnostima poput ronjenja, golfa, jahanja konja, jedrenja itd.)
  • I još mnogo toga

Mnogi studenti polagaće test engleskog jezika kako bi utvrdili svoj nivo znanja engleskog jezika i kako bi odlučili koliko vremena im je neophodno za pripremanje IELTS ili TOEFL testa. Svi testovi ocenjuju čitanje, pisanje, govor i slušanje. TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je veoma popularan test u Aziji, međutim, većina australijskih institucija preferira IELTS (International English Language Testing System) test.

Također ako želite da nastavite dalje vaše studije, nakon sto usavršite engleski jezik, da bi upisali nesto dalje, trebate dobiti sljedeće rezultate na TOEFLu ili IELTSu:

  • Srednja škola 500-550 TOEFL ili 5-6 IELTS
  • Certifikat 500-550 TOEFL ili 5-6 IELTS
  • Diploma više skole 500-550 TOEFL ili 5-6 IELTS
  • Osnovne studije 550-600 TOEFL ili 6.0-7.0 IELTS
  • Postdiplomske studije 550-600 TOEFL ili 6.0-7.0 IELTS.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: